logofront.png

Blogbejegyzések

2017. november 20. hétfő, 15:21 B.E

A karácsonyi ajándékok beszerzésének egyre elterjedtebb formája az online vásárlás. Nem is csoda, hiszen így kényelmesen, a zsúfolt bevásárlóközpontokat elkerülve, egy két kattintással tudjuk megrendelni szeretteink számára a karácsonyi ajándékokat.
Amennyiben a karácsonyi ajándékot online rendeljük meg célszerű az alábbi tanácsokat megfontolni:
•    Lehetőleg olyan webáruházból rendeljünk, ahonnan már korábban is rendeltünk;
•    Lehetőség szerint válaszunk utánvételes fizetési, vagy személyes átvételi lehetőséget, így nem áll fenn az a veszély, hogy a már kifizetett áru nem érkezik meg;
•    Rendelés során ellenőrizzük, hogy a termék áraként feltüntetett összeg a ténylegesen fizetendő ár, vagy ehhez még hozzátartoznak egyéb  járulékos költségek is ( áfa, csomagolási költség);
•    Amennyiben számunkra új webáruházban vásárolunk, abban az esetben már a regisztráció során legyünk óvatosak, hogy milyen személyes adatot adunk meg;
•    Vásárlás előtt mindenképp nézzen utána az adott webáruháznak a különböző fórumokon és webshop értékelő portálokon. Amennyiben az adott webáruházzal kapcsolatban sok negatív hozzászólás található, célszerű elkerülni az áruházat.
•    Vásárlás előtt hívjuk fel a webshop ügyfélszolgálatát vagy írjunk nekik e-mailt, így le tudjuk ellenőrizni, hogy felmerülő probléma esetén mennyire elérhető és segítőkész az ügyfélszolgálat.

 

 
2017. augusztus 23. szerda, 13:15 B.E

Amennyiben a vásárló fogyasztói panaszát elutasítja a webáruház, abban az esetben a fogyasztó jogosult fogyasztói panasszal élni melyet a fogyasztó lakhelye, vagy tartózkodási helye szerinti illetékes Békéltető Testülethez nyújthat be. A békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul.

A fogyasztó békéltető testülethez fordulásának feltétele, hogy a fogyasztó megkísérelje a vitát közvetlenül a vállalkozással rendezni. A közvetlen vitarendezés történhet személyesen a szolgáltató ügyfélszolgálatán, telefonon, e-mailben.
További követelmény, hogy a testület eljárása iránti kérelem, melyet a testület elnökéhez kell benyújtani, tartalmazza az alábbiakat:
•    a fogyasztó neve, lakóhelye, tartózkodási helye;
•    annak a vállalkozásnak neve és székhelye, vagy telephelye mellyel a fogyasztó vitában áll;
•    ha a fogyasztó annál a testületnél kívánja kérelmét benyújtani, amelyiknek az illetékessége a szerződés teljesítésének helyéhez igazodik, akkor a fogyasztónak meg kell jelölnie a szerződés teljesítésének helyét;
•    a fogyasztó álláspontját a fennálló vitáról, valamint azokat a tényeket, bizonyítékokat amik alátámasztják saját álláspontját;
•    a fogyasztó azon nyilatkozatát, ami igazolja azt, hogy a vitát megkísérelte rendezni közvetlenül a vállalkozással;
•    a fogyasztónak nyilatkoznia kell továbbá arról is, hogy nem kezdeményezett eljárást a vitás ügyében másik békéltető testületnél, nem kezdeményezett közvetítői eljárást, illetve polgári peres eljárást;
•    tartalmaznia kell azt, hogy mit kér, milyen döntés meghozatalát várja a testülettől.
Végül a kérelmen szerepelnie kell a fogyasztó aláírásának.
Mindezek mellett a kérelemhez csatolni kell minden olyan iratot, melyre a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, továbbá azon iratokat is, melyek bizonyítják, hogy a fogyasztó megkísérelte a vita rendezését a vállalkozással, de az eredménytelen maradt.
A vállalkozásokat együttműködési kötelezettség terheli a békéltető testületi eljárásban.

 

 
2017. január 25. szerda, 12:31 B.E.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31. napján jogutódlással megszűnt. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság általános jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint másodfokú ügyekben országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el.

Bővebben...
 
2016. december 27. kedd, 16:09 B.E.

A jótállási kötelezettség alá eső termékek esetén a vásárló a jótállási igényét a jótállási jeggyel érvényesítheti. Tehát a számla/blokk megléte, vagy hiánya nem lehet feltétele a jótállási igény érvényesítésének.

Bővebben...
 
2016. december 27. kedd, 11:27 B.E.

Amennyiben a terméket elektronikus úton (webáruházban) vásároltuk, abban az esetben a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül elállhatunk a vásárlástól.

Bővebben...
 
2016. december 27. kedd, 11:01 B.E.

Sajnos megeshet, hogy a karácsonyi meglepésnek szánt ajándék nem nyerte el az ajándékozott tetszését, esetleg nem jó a mérete, nem tetszik a színe, vagy csupán már van hasonló darabunk, így szeretnék a terméket visszacserélni.

Bővebben...
 
2016. december 22. csütörtök, 08:00 B.E.

A kötelező jótállás alá tartozó termékek esetén 151/2003. (IX. 22.) kormányrendelet értelmében a fogyasztó a termék meghibásodása miatt a vásárlástól számított három munkanapon belül csereigényt érvényesíthet.

Bővebben...
 
2016. december 20. kedd, 17:25 B.E.

Nincs is annál kellemetlenebb meglepetés, mint amikor a tökéletesnek hitt karácsonyi ajándékról szenteste derül ki, hogy nem működik. Ezt a kellemetlenséget úgy kerülhetjük el,

Bővebben...
 
2016. december 14. szerda, 16:12 B.E.

A Karácsonyi időszakban intézett internetes vásárlások esetén vegyük figyelembe, hogy a megnövekedett csomagszámoknak köszönhetően a futárszolgálatok nem mindig tudják tartani a webáruház oldalán feltüntetett szállítási határidőt.

Bővebben...
 
2016. december 12. hétfő, 09:52 B.E.

A karácsonyi nagy rohanásban is fontos figyelni, hogy a megfelelő helyről szerezzük be a karácsonyi ajándékokat, illetve az ünnepi asztalra kerülő finom falatok hozzávalóit.

Bővebben...
 
2016. szeptember 23. péntek, 21:10 B.E.

Egyre többször fordul elő magánszemélyek és cégek esetében is, hogy meg nem rendelt csomag érkezik a nevükre, illetve telefonon vagy email-en értesítik őket az ingyenes, bemutató ajándékcsomag érkezéséről.

Bővebben...
 
2016. május 19. csütörtök, 13:18 B.E.

A webáruház tevékenységével, vagy a webáruház által forgalmazott termékkel kapcsolatos panaszunkat telefonon, vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával (pl. Skype) is megtehetjük. Amennyiben a webáruház üzlethelyiséggel is rendelkezik, úgy panaszunkat személyesen is közölhetjük az eladóval.

Bővebben...
 
2016. március 17. csütörtök, 22:09 B.E.

A webáruház tevékenységével, vagy a webáruház által forgalmazott termékkel kapcsolatos panaszunkat e-mailben és postai úton is benyújthatjuk a webáruház üzemeltetőjének. Amennyiben a webáruház üzlethelyiséggel is rendelkezik, úgy panaszunkat személyesen is közölhetjük az eladóval. Az eladó az e-mailen, vagy postai úton érkezett panaszra köteles érdemben írásban válaszolni és azt 30 napon belül a vásárló részére elküldeni.

Bővebben...
 
2016. február 04. csütörtök, 13:45 B.E.

Hazánkban is gombamód elszaporodtak a külföldi  székhelyű webáruházak. A vásárlók sok esetben nem is gondolják, hogy egy magyar nyelvű webáruházat esetleg egy külföldi székhelyű cég üzemeltet. Fontos tisztázni, hogy a magyar nyelvű megjelenés és a webáruház internetes címében található ".hu" kiterjesztés nem egyenértékű azzal, hogy a webáruház üzemeltetője magyarországi székhellyel, telephellyel, vagy ügyintézési irodával rendelkezne.

Bővebben...
 
2016. január 25. hétfő, 22:46 B.E.

A nemzeti fejlesztési miniszter jóváhagyta a 2016. évre tervezett fogyasztóvédelmi ellenőrzési programot. A hatóság tájékoztatása szerint a programjukat úgy állították össze, hogy a lehető leghatékonyabban tudják kiszűrni a piacon lévő veszélyes termékeket, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokat, és a fogyasztók érdekeit sértő szabálytalanságokat.

Bővebben...
 

Vásárlói kisokos

Tudja, hogy melyek azok az információk amelyeket mindenképp ellenőriznie kell mielőtt bármit megrendelne az interneten?


Irányelveink

Célunk az elektronikus kereskedelembe vetett bizalom erősítése és a vásárlásokban rejlő kockázatok csökkentése.

Regisztráció

Webáruházak, internetes kereskedők, online értékesítési felülettel rendelkező szolgáltatók részére.